top of page
elena-gontcharova-yoga.jpg

Yoga

Yoga gaat over het vertragen van de geest en het aanwezig zijn in het moment. Met je ademhaling als je belangrijkste instrument.

De lessen worden gegeven in kleine openluchtgroepen in Kalmthout (Antwerpen) op zondagen van 10-11 uur.

Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout

Reserveren is verplicht.

Lessen

In mijn lessen combineer ik elementen van de oude Ashtanga yoga tradities met gymnastiek elementen. De houdingen (asanas) zijn altijd met elkaar verbonden. Dit betekent dat het einde van de vorige houding dient als het begin van de volgende houding. Op deze manier creëren we een fijne, vloeiende reeks oefeningen (vinyasas) zoals te zien is in de video.

Alle lessen worden aangepast aan het niveau van elke individu. Yoga is een diep persoonlijke ervaring en moet goed aanvoelen.

Tijdens de les bied ik verschillende variaties van dezelfde houding aan, variërend van makkelijker tot moeilijker. Het heeft geen zin om jezelf te dwingen een bepaalde beweging te doen. Elk lichaam is anders en vereist individuele aandacht.

Ontdek meer yoga op mijn Instagrampagina.

  • Instagram
More yoga

Yoga is not about touching your toes. It is what you learn on the way down. 
– Jigar Gor.

elena-gontcharova-yoga-0821 (48).jpg

Wie ben ik?

Meer dan 11 jaar, sinds ik 5 jaar oud was, beoefende ik ritmische gymnastiek op wedstrijdniveau.

 

Vanwege rugblessures ben ik me echter meer gaan richten op lesgeven en jureren. Langzaam maar zeker groeide mijn liefde voor ritmische gymnastiek uit tot iets nieuws: yoga.

Yoga beoefening heeft aanzienlijk geholpen bij het oplossen van mijn rugblessures. Dankzij mijn gymnastiekervaring voelde ik me direct op mijn gemak in de yogahoudingen. Fysiek alleszins. Want tegelijkertijd voelden ze ook helemaal nieuw aan, omdat yoga een extra dimensie toevoegt aan fysieke activiteit: pranayama, of ademhalingstechniek. Het kerningrediënt van yoga beoefening.

Vandaag de dag streef ik ernaar om mijn yoga- en leservaring te delen tijdens mijn eigen yogalessen.

In het bezit van officiële lescertificaten van BLOSO, de Vlaamse Trainersschool (VTS), GymFed en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVA), Antwerp Yoga

Extra ervaring:

  • Professionele cursus Mindfulness bij Edel Maex (stilteretraite, theorie en praktijk)

  • Yoga retreat Rhadadesh Durbuy

  • Yin Teacher Training 100 uur - Antwerp Yoga

De lessen worden gegeven in kleine openluchtgroepen in Espace in Kalmthout (Antwerpen) op zondagen van 10-11 uur.

Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout

Reserveren is verplicht.

bottom of page