top of page
Meneertje

Meneertje

Year:

2018

Charcoal on paper - 75x110 cm


Dit is 'Meneertje'. Voor zijn portret heb ik expressieve en dynamische houtskoolstreken gebruikt met de intentie om een vrije en levendige uitstraling te creëren. De blik in zijn ogen is wijs en diepgaand. 


Ik maakte Meneertje gemaakt tijdens een tekenles in de academie een tijdje geleden, toen we houtskoolportretten tekenden van familieleden of vrienden. Ik was die dag vergeten mijn eigen foto mee te nemen, dus leende ik in plaats daarvan een foto van iemand anders. En zo eindigde ik met het tekenen van iemands oom, vader, opa, (?)...


Op een dag was zat ik eens op terras in het dorp waar ik woon, toen ik plots een man zag die er precies uitzag als Meneertje. Toen ik naar hem toe ging en de situatie uitlegde, bleek het helaas niet hem te zijn die ik had getekend. Wel bleek hij zelf ook een kunstenaar te zijn en we hadden uiteindelijk een leuk gesprek.


Ik hoop nog steeds op een dag de echte persoon achter 'Meneertje' te ontmoeten!


________


For this portrait I used expressive and dynamic charcoal strokes to create a free and vital look. The look in his eyes is wise and deep. I named this painting "Meneertje", which is a diminutive for "sir" in Dutch.


I made Meneertje during art class a while ago, when we were drawing charcoal portraits of family members. I forgot to bring my own photograph that day, so I borrowed someone else's picture instead. And ended up drawing someone's uncle, dad, granddad, (?)....  


One day I was having a drink in my hometown when I spotted a man who looked júst like meneertje. When I approached him and explained the situation, unfortunately, it wasn't him. However, he turned out te be an artist himself and we ended up having a nice chat. 


I still hope to meet the real 'meneertje' in person on day! 


Available.


You might also like Frida.

bottom of page